Saturday, 14 January 2012

. Tutorial : Background Sidebar Macam Saya ( New )

Views


Assalamualaikum ..

Eheemm .. Eheemmm ! act , benda nh da lama nk buat sejak Lyssa buat tuto tuh . so , bila da try ubah apa yang patut akhirnya menjadi jgk . takkan tak tau kot . alaa y mcm nh ..


 Tapi , aku tetap jugak kredit dekat lyssa tuto nh sebab kod - kod tuh kn kod lyssa :) aku just ubah sikit - sikit je kot . hehe . kalau nak try jum ikut cara nh .

<div style="background: #FFFFFF repeat; repeat; padding: 5px; border:2px dashed #000000; border-top-left-radius: 20px 20px; border-top-right-radius: 20px 20px; border-bottom-left-radius: 20px 20px; border-bottom-right-radius: 20px 20px;"><center></center>

Masukkan apa -apa kod , ayat korang , dan ape saja lah di sini okeyy ?

</div>

Yang tuh kod asal Lyssa kan ?? okayy . 
Kalau nak yang mcm aku nh korang copy kod kat bawah nh .

<div style="background-image:url( URL BACKGROUND ); repeat; repeat; padding: 5px; border:2px dashed #00FF00; border-top-left-radius: 20px 20px; border-top-right-radius: 20px 20px; border-bottom-left-radius: 20px 20px; border-bottom-right-radius: 20px 20px;"><center></center>

Letak apa - apa kod kat sini okayy . cth : kod cbox , churp2x atau lain - lain

</div>
>> Oren : Kod background korang
>> Biru : Korang ubah laa ikut suka hati korang nak letak berapa pun ketebalan border tuh kayy .
>> Ungu : Nak letak Dashed atau pun Solid
>> Merah : Kod warna untuk border . bole ambik warna KAT SINI

Da siap , korang SAVE kayy !

Tak faham bole laa tanya :)


Kod asal : kredit to Lyssa 

// Thank You \\

Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

12 0017 Talk Here: