Friday, 27 January 2012

Aku Tak Marah Just Rasa Tak Puas Hati ! . Seriously , Aku Tetap Nak Pertahankan Negeri Kelahiran Aku . S A B A H Negeri Di Bawah Bayu .

Views





Assalamualaikum ..


Amboii kaww . Tittle kemain panjang gilaa nok . marah ke ??

Ehh manada marah . see , im smilin' :) . yeala , korang kn suka bt benda yang bole buat orang lain rasa marah atau apa pun . happy ke bt mcm tuh ?? laa mesti laa kan . yang aku d0k tanya apasal . kalau korang tak happy takde nya korang nk buat mcm tuh .

Tapi sorry to say kayy . Act , aku TAK MARAH . just RASA TAK PUAS HATI dengan statement yang korang bagi kat dalam syarat - syarat contest korang . Sekali je korang buat aku da bole besabar . tapi nh da kali kedua aku nampak hal nh . mungkin korang tak kesah je kn dengan hal nh . yeala , korang mana nk ambik tau pasal semua nh . yang korang tau korang tuh warganegara malaysia .

Aku nak tanya kat korang laa kayy . Sabah dan Sarawak bukan warganegara malaysia ehh ?? alala . siapa cakap ?? cikgu sejarah awak ke ?? tak pun awak search kat google ?? share laa kat aku . aku pun nk tw jgk yang sabah sarawak nh bukan warganegara malaysia . bole aku bagitau kat family aku sekaligus warga sabah sarawak sekali yang ktorang nh bukan warganegara malaysia . ish3x .

Da tuh kalau ktorang nh bukan warganegara malaysia , warganegara apa ehh ?? thailand ?? Philipine ?? indonesia ?? siam ?? vietnam ?? nak aku taip semua negara ke ?? alala , bagitau laa . nak sangat tau nh . excited daa nak tunggu jawapan korang nh . kot - kot laa ktorang nh pendatang asing kn .

Seriously kayy . korang mmg da bt orang sabah dan sarawak rasa malu disebabkan dengan statement yang korang bagi . just statement yang korang bagi , orang lain da bole anggap yang sabah sarawak bukan warganegara malaysia . aku cakap mcm nh sebab aku nak pertahankan negeri kelahiran aku kayy . SABAH NEGERI DIBAWAH BAYU . untuk pengetahuuan korang , sabah sarawak jgk warganegara malaysia . jelass kan ??  cukup sekali aku cakap . aku mmg tak teragak untuk tegur korang pasal benda nh . aku takkan diam diri . orang lain bole laa tapi tak aku kayy .

Kat sekola aku pun takde disebut pasal benda nh . ntah knp bole korang tepikir nak buat statement yang mcm tuh . buat kami rasa malu dan sedih . Hm , apa kata kalau aku buat contest . syarat nya warganegara malaysian only , semenanjung tak dibenarkan . haa ?? bole tak bole takk ?? mesti laa bole kan . sebab korang pun buat jgk takkan aku tak bole buat mcm tuh .

Aku harap korang bole laa jaga sikit perasaan orang lain kan . pikir dulu sebelum nak buat something . aku malas da nak ckp lebih - lebih . kalau korang nak terima apa yang aku cakap nh , aku ucapkan big thanks laa . tapi if korang betul - betul tak mw terima then still pikir jgk yang sabah sarawak nh bukan warganegara malaysia terpulang laa ehh . aku just perbetulkan apa yang patut dibetulkan .

# Sorry dengan kata - kata yang buat korang rasa sakit hati atau apa pun . sorry sangat - sangat ehh :) p e a c e !

Psstt ! perasan tak entry aku kali nh takde pun gelak - gelak . takde ayat , " haha " " hehe " ngee " hee " dan sewaktu dengannya . tak puas hati kn . haha .


// Thank You \\

Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

2 0017 Talk Here:

Siti Nur Aisyah said...

Sabahan?Samala.:) Singgah dari Twitter.Header awesome la.Mana buruk = = Hmm,saya pun marah kalau orang buat statement macam tu

♂ epyfiQah aLzikry ♀ said...

@Siti Nur Aisyah

yups . sabahan jgk ehh ?? ohh . tyhanks kayy . hihik . yups , mesti laa marah jgk kn .