Friday, 6 January 2012

. Facebookis Tidak Setanding Dengan Facebook .

Views



Assalamualaikum ..



VS 

*Gambar blurr sikit . hihik .


Ehemm . ehemm .. ehemmm ! Siapa yang da tau pasal Facebookis ?? waahh . ramai yang da tau dan ramai jugak yang tak tau lagi . kankankan . so , kalau korang rasa - rasa nak try Facebookis nh bole laa KLIKSINI kayy . 

Biasa laa , dunia internet kan da makin maju sekarang nh . ada sejaa benda baru yang dorang buat . tapi tapi , kalau korang nak tau , Facebook lagi bessttt besstt besstt daripada Facebookis kayy . kalau korang tak pecaya bole laa try :) 

Facebookis ada banyak kelemahan tauk berbanding dengan Facebook . yeala , bila aku da sign up tadi , round - round area Facebookis nh , naaa aku tau suda apa kelemahannya . nh diaaa .
  • Loading Facebookis lambat  
  • Size gambar cuma limited 500kb
  • Kurang menarik
 Haaa , tuh laa antara kelemahan Facebookis . tak macam Facebook yang loading nya laju kayy . da tuh takda limited size gambar plak tuh . lancar je bila nak upload . nak tengok home dan profile Facebookis tak ?? hee . aku da print screen awal - awal kayy .

Facebookis ( Home )


 Facebookis ( Profile )


Klik untuk lihat lebih jelas kayy .

Da nampak kn perbezaan profile dan home antara facebookis dengan facebook .banyak aku tengok status kat facebookis merungut sebab loading lambat . muahaha . tak payah laa guna facebookis kalau da jadik macam tuh . kn ada facebook . tapi facebookis bole bukak dalam masa yang sama . i mean bila korang bukak facebook , bole jugak bukak facebookis sekali .

Btw , siapa yang ada facebookis bole laa add sa kat SINI kayy ! confirm sa approve cepat - cepat . hihik . tapii kan , facebookis nh takda tandingannya la . nak kata ada keistimewaan , facebook pun ada jugak . so , kiranya sama la nh . cuma ada beberapa yang beza laa sikit .


Pada yang tak tau tuh sekarang korang da tau kan . so , jinak - jinakkan laa diri korang tuh dengan sesuatu yang baru :) enjoy it !! P e a c e  !!


Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

10 0017 Talk Here:

susulemakmanis said...

belum buat lg acount facebookis..tp mcm same je ngan facebook kan??

LaLa said...

macam2 da skrg, tp da kureng pon layan fb :D

Pwincess sarah said...

add sarah juga ea..ea.. hehe..

aReLaN said...

br smalam tau psl facebookis dari blogger len.hahaha..ntahla.mls dh nk tambah lg web wajib bukak.cukup la ngan fesbuk tu.

HUDAJMAL said...

ade ek facebookis ? baru tahu. haha. tapi twitter lagi best . hehehe

♂ epyfiQah aLzikry ™ ♀ said...

@susulemakmanis

yups , sama je ng facebook :)

♂ epyfiQah aLzikry ™ ♀ said...

@LaLa

tuh laa . mcm2 benda dorang nk bt skg nh .

♂ epyfiQah aLzikry ™ ♀ said...

@Pwincess sarah

hehe . bole jea sygs .

♂ epyfiQah aLzikry ™ ♀ said...

@aReLaN

haha . jgn semakkan lagi pale tuh ng benda2 baru nh .

♂ epyfiQah aLzikry ™ ♀ said...

@HUDAJMAL

hehe . tak minat tweet dear :) fb lagi bestt tw . hihik .