Friday, 30 September 2011

. Aku Ditinggalkan Untuk Satu Minggu ! Tiidaaakkk!! :( .

Views
30 september 2011


. Assalamualaikum .

. selamat malam warga blogger y comeii loteh plus gantang2x gtuh . nak aku ckp indon x ?? aku reti jgk tauk . yeala aku kn jawa . hehe . kang aku ckp bahasa jawa skali tnganga korg . so , bagus aku ckp melayu jak lh bha kn . untuk kebaikan kita bersama . hahaa ! ngokngex ! weekk c(: mlm nh rasa mcm kekok plak kn nk taip entry guna lappy . hehe . bukan jakun lh yunk oii . salunya kn taip entry guna PC je kot . hoho . xpayah peduli oke !


. da baca x tittle aku ?? mesti lh da kn lw x baca korg rugi tw . hehe . lw nk tw mmg aku ditinggalkan untuk 1 week ! uwaaa ! sobsobsob T_T sedih sgt ! sapa lagi y tinggalkan aku lau bukan lelaki kesayangan aku tuh haaa . suka suki je dia nk tinggalkan bini dia nh tw . korg tw x laki aku tuh pe mana ?? pe KL lh pe mana lgi . atas urusan apa nti aku bgtw kt next entry ek . urm , da tuh xdpt nk bkontek plak untuk 1 week nh . x ke gileerr aku dbuatnya . konfem lh kn da bole pe tanjung rambutan da . yeala , dia xdpt msj aku sbb selama nh pon dia guna no n hp akak dia jak . suma hp dia dok lepak kt dlm kedai tuh . dia mana bole bawak hp tuh ke KL sbb no akak dia tuh no penting . yeala , akak dia kn doktor kang da on call ke emegency call ke hape ke kn .


. Fyi lh kn nh kira pecah rekod lh aku x ec kdt selama seminggu tw . salunya dlm lepas 3 4 ari aku ec kdt tpi kali nh lepas seminggu wokk . amekk kawww epy . sabar lh koe jalani kehidupan seharian koe tanpa msg dri dia oke ! nh pon mmg da rasa sedih da weii . huhux . ! !


P/S to DeeSya sygs : aku da oke dgn laki aku . btol lh koe ckp babes dia crik aku . hehe . btw , thanks so much hunn :) aku sayang koe lh . hehe . 

Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Thursday, 29 September 2011

. Blog Si Hijau Tak Terlayan Bila Ada Second Blog ?? .

Views
29 september 2011

 . Assalamualaikum .
Pembuka Kata kita pada mlm nh yea sygs ! :)
hehe . oke ! aku pon xmw ceta panjang2 .
sebab mata pon da jadik mata garfield ( koe mmg garfield pon epy )
xpayah peduli y dlm kurungan tuh ek .
jom kita terjaaahhh !!



. Blog Si Hijau Tak Terlayan Bila Ada Second Blog ?? .
eh eh , btol ke ??
manada lh . blog si hijau nh still trlayan mcm biasa tw .
cuma y xtrlayan tuh nk follow kawan2 suma y da follow aku .
hehe . sorry sgt2 bebs sbb ada y aku x bls kn kt shout aku tuh
ada masa free nty aku bls then follow korg jgk . 
jgn risau ea . hehe .
nk tengok blog kedua aku x ?? sapa nak angkat kening !!
cepat .. cepat.. cepat !!
haaaa ! nh dia second blog aku !




kali nh blog y aku bt tema nya gelap2 skit .
bukan apa saja nk tukar angin kn .
bak kata kawan aku 

" sakit jgk mata nk tngok blog org y bkaler2 nh "

hahahaa ! so , kiranya aku cabar lh kn kata2 kawan aku tuh .
aku bt kelainan lh sikit .
tuh y 2 hari nh aku bz sgt dgn blog baru nh .
korg apa lagi jgn lupa follow skali blog aku y kedua nh k .
thank you sygs !


Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Tuesday, 27 September 2011

. GiveAway IniHanyaSebuahCerita [Sep2011] .

Views
.. Contengan Si Budak Hijau ..
27 september 2011


. Assalamualaikum .
hyehye korg !
kali nh aku nh join contest lgi .
lebih2 lagi bila teha y ajak join .
waahh ! mmg best lh kn .
so , jom kita bt contengan pasal contest nh .



haa . comeii jgk banner nh .
pandai owner die bt kan .
so kt cni aku nk bgitaw y entry aku paling suka baca & sebabnya adalah..
















tadaaaaa !!

Surat untuk Anonymous | ANON


sebabnya : 
1 . Aku mmg suke baca mana2 entry y bkaitan ng ANON nh .
kadang tgelak jgk . hehe .
2 . bole tw sapa ANON y pengecut tuh sebenarnya . 
3 . The End .. hehe .

so , lw korg nk join pe je lh kt tmpat teha oke !
daaa !




Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Monday, 26 September 2011

. Blog Da Bosan ?? .

Views
 .. Contengan Si Budak Hijau ..
26 september 2011


. Assalamualaikum .
ari nh da 26 sept .walaweii . rasa mcm semalam je 1 syawal .
huhux . trlalu cpat msa brlalu kn kawan2 :)
pejam celik da nk masuk bulan oktober .
asa x sabar plak kn nk wait 8 okt .
nk tw knp ?? korg pikir lh sendiri sampai dpt oke .


so , tittle aku kali nh korg da baca jgk kn kt atas tuh .
betol meh blog da bosan ???
bagi aku lh kn blog skg nh aku tngok mcm makin lama makin membosankan plak bhaa .
huh ! aku xtw plak kn bagi korg .
mngkin bagi y new blogger tuh rasa best lh sebab dorg baru nk
kenal2 dgn dunia blog kn .
aku nh da 7 bulan trjebak dgn dunia blog , sometines
terasa sgt bosan , ada masa plak tuh malas sgt nk hapdated entry
biakn je entry tuh bt sendiri . ngee..
if bukak blog pon just biakan je blog tuh tbiar mcm tuh
apa taknya . google chrome bt probs kn .
grrr >.< asal nk log in je korg tw x klua apa ??
haaa , korg da baca kn . that why nk hapdated entry 
trpaksa guna mozilla nh . da lh lmbab !
nk BW pon kena sabo je . apa lagi if baca entry bloggers y lain then nk anto komen .
trsangat lh lmbat yunk oii !!


Ramai bloggers y banyak bt segmen / contest / GA kn skg nh .
tpi baru skali join since bt blog y baru nh .
siap bagi awards lagi . haaa ! kelas koe epyyyy (:
lw korg nk tw aku pon nk bt contest jgk nti tw .
tpi nh rasa2 nya xtrmasuk dlm contest . haha .
nk tw apa contest y aku nk bt tuh ??
wait entry aku time befday aku oke !





Notis* Tadi my bestie bgitw y dia da isikn borang kt tmpat keja dia .so , tnggal tunggu panggilan je nh . wish me luck kawan2 .__.


Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Saturday, 24 September 2011

. Da 19 Tahun Aku Hidup Ni Kali Pertama Aku Pi Interview Dengan Kembar Aku ~ ! .

Views
24 september 2011



. Assalamualaikum .
hikhokk >.< mlm nh trsangat lh bosan kn .
bukak pesbuk bosan , bukak blog pon lagi lh bosan apa lagi lw octove .
so ,untuk hilangkan bosan aku nk share kt korg ckit lh pasal entry aku nh k .
lw korg xnk baca xpa . xda paksaan pon kt cni rite !!


bile korg baca tittle aku nh msti korg gelakkan aku . 
kn..kn..kn..
xpala . xkessaa pon nk gelakkan ke nk hape ke .
langsung aku xpeduli oke !!
now , back the real story !
pagi tadi aku ikot pe hantar kembar aku interview kt Sabah Hotel .
dlm jam 9 mcm tuh lh kami gerak dri uma .
tpi singgah pe sana pe sini smpai kt hotel tuh dlm jam 10 lebih .
after hantar twin aku tuh ktorg trus balik uma lh kn .
otw nk balik je twin aku tetiba kol soh aku plak dtg interview tuh 
sbb lw dikut aku dtg interview mngkin mnggu depan .
x ke tkejut nyaa aku . adeh !! da lh aku xready pape lagi kn .
mmg blurr lh truii otak cheq noh !! grrr >.<
sampai je kt uma aku naik atas siapkan pape patut then nh
y paling penting !! xbole tnggal oke .
MEKAP !! hoho .
after mekap ala kadar je aku tr0s gerak minta antar ng abah aku .
malas nk naik bas kn sbb mesti aku lambat sampai lw naik bas .
da lh stengah hari je . paham2 je lh kn hari sabtu .
blablabla...
xpayah nk cite dari A sampai Z lh kn .
bila aku dbawak msuk je kt dlm tempat interview tuh
 trus suma tanya mcm nh

" eh eh . kembar ke ?? sama lh muka ."

" y tadi tuh sapa ?? u punya kembar ya ?? "

" betul lh . sebijik mmg xda beza . spek pon sama . "


haaa !! mcm2 kn y dorang ckp . aku pon apa lagi
jwb je lh kn yeee , ktorg kembar :)
susah jgk kn bila da kembar nh suma org pandang mcm lh kami nh xpakai baju
hikhok >.< sabo je lh .
bila da jumpa mis y interview ktorg nh .
mcm2 y dia tanya . mmg nervous lh jgk kn .
yela , first time doh aku kena interview .
sampai2 dia soh aku speaking .
uwaaa !! aku blurr bile dia soh speaking weii .
otak aku jadik blank .
da lama xbelaja mmg r otak pon da bkarat siot !!
kn aku xready lagi sbb nh bukan hari y sepatutnya aku interview .
dgn senyuman y manis aku bagi kt mis tuh .
hahaa . 
da dia explain mcm2 kn details ng gaji skali wook .
hehe . aku pon da xda benda y aku nk tanya aku pon apa lagi ,
blaahh lh tros dri tmpat tuh ng twin aku .
klua je dri tmpat tuh ntah apa y btkn aku ng twin aku lucu tros kami ketawa
hahaa . mengong kn .
lw korg nk tw keja sebagai witress lh y kami nk .
besstt tw keja sebagai waitress .
serve guest n mcm2 lgi lh .
tpi kn y aku pelik pkaiannya guna skirt smpai paras paha .
wooww ! xke seksi . tpi kena guna stokin kulit r .
xpena2 aku keja jdik waitress guna skirt yunx oii .
hoho . parents pon stuju jgk lh .
so , lw dpt keja tuh dpt lh kn 
tpi lw xdpt mmg bukan rezeki kami lh .
hanya mampu tersenyum :)



P/S : ada lagi interview ntok kali kedua tw . hee .
kena susun ayat btol2x nh . wish me luck oke !!

Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Friday, 23 September 2011

. Get Award For The Second Time !! .

Views
23 september 2011

. Assalamualaikum .
dengan perasaan y tengah bosan aku menaip entry !
mmg terbaiikk lh kn .
so , xmw cita pepanjang pasal aku 
sbb this entry bukan pasal aku oke .
tapi pasal award from Cik Azyla .

Nota* nh kali kedua dpt award ! hehe :)

award y cik Azyla design mmg comeii tw .
seriously plus honestly nh . hee .
xtipu2 pon oke . so bruntung r sapa y dpt award tuh kn .
trmasuk r akuu :D hihi .
nk tngok x award tuh ?? nk x ?? nk x ??
meh cni scroll kt bwah ckit ek .
 
 
 
 
 
tadaaaaa .....
 
 
so nicee ! sgt2 sukee !! 
lw aku y design award nh rasanya konfem hancusss kn .
hehe . 
korg apa tunggu lagi cpt3 serbuu blog cik Azyla then follow !
 
 
 
 
P/S : Thank You so much dear Azyla :)




Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Thursday, 22 September 2011

. Kau Belajar Tinggi-Tinggi Sampai Masuk U Tapi Otak Kau Letak kat Lutut !! Kau Memang Bodo Sebab Pukul Anak Aku !!! Grrrr >.< .

Views
22 September 2011

. Assalamualaikum .

winkwink >.< mana korg suma nh ??
senyap je . korg bz ek ?? oke lh . xpaaa .
aku paham ! tpi lw korg da x bz jgn lupa terjaah entry aku nh tw .
hehe . sja je nk share kt korg hot sory aku nh .
 soo , tunggu apa lagi . lets go babess/guys !
 
 * Notis : entry aku ntok kali nh rasanya panjang sgt kot !
lw xnk baca smpai habis xpa , xda paksaan oke .
 
 
back to the real story ! pagi tadi c gemox y kejutkan aku ng msj dia .
mmg cuak lh kn aku baca msj dia . nk tw x pa laki aku msj tuh ??
dia ckp mcm nh ...

" wawan ( anak aku ) da x pcaya dkt sesapa lgi .just dua org je y dia pcaya skg nh
mamy (akak ipa aku ) dan opah . " 

haaa aku pon apa lagi sedih lh jgk kn 
sbb ng papa , mama & tok su nya dia xbole nk pcaya .
dunno why tapi pangai dia sejak2 nh mmg berubah .
nk tanya takut majok plak kn .
just biakn je lh .
y bt kn ktorg pelik bile dia dsoh balik kedah dia xnk .
nk jgk dia tangguhkan pe ari sabtu .
so , thatz mean lusa anak aku da balik kedah .
rupa2 nya baru pagi tadi aku tw sebab apa dia xnk balik kedah .
family angkt dia xsuka dkt anak aku !
dorg salu marah2 , tengking , pukul anak aku .
sbb tuh pangai dia da berubah . da x mcm dulu lgi .
mngkin disebabkn dia trauma ato xnk dbt mcm tuh lagi .
kadang anak aku dorg xbgi mkn . sminggu pon kadang 3 kali je dia pe skola .
skola agama plak 1x je seminggu . guru2 pon da mula bt aduan then anta surat2 cinta dkt dia .
kakak2 angkt dia kt sna blaja tinggi2 tapi otak plak letak kt lutut !
x ke bodo namanya !! aku mmg naik angin lh kn .
 
 
weeii ! apa guna koe msuk U lw koe xguna akal n otak koe y trsangat pintar tuh .
belaja konon !! tapi pangai mcm menatang y ntah pape !
budak tuh baru umo 9 tahun weii .
budak tuh pon xda bt masalh ng kamu kn .
asal bdendam sgt kt dia ??
lw da rasa2 budak tuh da mnyusahkan kamu senang cita kamu anta
je dia balik pe tmpat mamy dia . xyah lh kamu nk pukul2 segala kn .
mmg siall lh !! kamu ingat anak aku tuh barang mainan 
suka hati kamu nk bt apa je y kamu nak ??
kamu tuh pandai je bmuka2 depan org lain padahal pangai mngalahkn setan kn .
aku mmg hot lh bila hal nh bkaitan dgn anak aku ! mmg pantang lh kn .
nasib je lh aku jau dari kamu lw dekat da lama aku maki hamun tauk !
huh !! after this kamu xkn dpt jumpa lagi dgn anak aku !
dia xkn jejakkan kaki dia kt rumah kotor kamu tuh lagi !!
tak sangka wujud jgk org2 y mcm tuh kt dunia nh !
ada mak bpak pon xgna jgk lw mak bpak pon bperangai mcm tuh skali .
ujung bulan nh laki aku turun kl nk uruskan pindah skola dia .
pepandai r korg crik sebab ng pa korg bt dkt anak aku oke 
pacik makcik kakak2 adik2 abg2 .
jgn korg xngaku da lh k . bukti da ada depan mata !!
so , siap sedia :)
 
 
 
 
P/S : Baik koe stop belaja then goyang kaki kt uma sbb otak koe kn kt lulut !!
bt apa nk belaja lgi lw da otak tpi xdiguna . so this word special for you 1 family..
WTH!!


 





Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Wednesday, 21 September 2011

. Wordless Wednesday # 1 .

Views
21 september 2011 .





" Tak Perlu kata apa-Apa :)) "


Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Tuesday, 20 September 2011

. Best Kan Bila Ipad , Lappy Di Jadikan Sebagai Hantaran :)

Views
20 september 2011


Kita bersua sekali lagi di entry y baru !
nak tido tapi xdpt tido padahal bngunnya jam7 lebih tdi .
uwaaaa ! awal x ?? trsangat lh awal kn .
hee . xpayah peduli oke !


so , entry aku kali nh tittle nya brbunyi mcm nh..
 eh eh , tittle manada bunyi kn .
hahaa. epy koe mmg bengap !
jom kita trjaaahh !!

" Best Kan Bila Ipad , Lappy Di Buat Sebagai Hantaran :) "

trsangat lh best kn bile sume bnda tuh djadikan sebagai hantaran .
sememangnya benda2 suma tuh xwajib pon .
org ckp ala kadar je bukan apa supaya xmembazir kn .
bagi y mampu nk bt mcm tuh mmg lh bole je kn 
tapi bagi y xmampu tuh xpayah lh nk desak2 laki korg tuh soh bt mcm tuh .
xbaik xbaik .. ngee .
tapi lw aku lh kn mmg happy gileer lh weii 
if barang2 tuh laki aku jadikan sebagai hantaran .
hahaa . nak jgk koe epy ! 
sapa lh kn y xhepii yunk oii !
lebih2 lagi bile lappy tuh dhias mcm nh ..


hoho . woott3x . mmg terbaikk lh kn .
tetap jgk aku ng kaler kesayangan aku nh kn . koe xpayah kesah oke !
mmg aku jaga dgn baik lh . 
bukan apa pemberian dri y trsayang kn mstilh kita hargai .
betol x ?? betol x ?? hehe .
mcm abg aku baru2 nh hantaran dia dkt tunang dia notebook kaler biru laut !
mmg cantikk lh weii sampai2 aku pon jelezz . hehe .
tapi sygnya notebook tuh da kena curik ole menatang y bodo !
syg kn . huhaii . redha je lh .
mamy aku pon pena ckp lw koe nk kawen nty koe pilih tema kaler ijau .
da mmg wrna fav aku lh mmg aku pilih kaler tuh .
Ipad nh mahal kn korg ?? korg mampu beli x ??
yela , korg kn bnyak duit , mak bpak korg kn kaya
mmg lh mampu beli benda2 mahal tuh .
aku sendiri pon xpena nk bniat pon nk ada Ipad 
sbb aku xminat sgt dgn benda2 mcm nh .
pelik kn aku ?? haha .

sumber dari Mr.Google .

teruja jgk tngok Ipad nh .
hahaa . 
kalau pon brg2 nh dijadikan hantaran rasanya konfem lappy dgn hp 
xtlayan kn . yela syik dok ngadap Ipad nh je . haaa ! kesian lappy ng hp tuh 
tbiar mcm tuh je kn . hee .





Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Monday, 19 September 2011

. Benci Betol Bila Buka Blog Dapat Amaran Bahaya !! .

Views

..Contengan Si Budak Hijau .. 

19 September 2011

 

 



ari nh aku bt entry lagi untuk kali y kedua .

hoho . koe kessaahh ke ??

biala . aku xpeduli pon koe kessah ke x kn .

HAHA !


nampak sgt kn aku mara bila korg baca tittle aku nh . 

haaaa !! mmg aku mara pon . mara sgt nh .

yela , bgus2 mood aku oke kn nk BW use Mr,google chrome .

bila bukak jak jadik mcm nh plak .

grrrr >.<

 


   This web page is not available


The web page at https://accounts.google.com/ServiceLogin?service=blogger&passive=1209600&continue=http://www.blogger.com/home&followup=http://www.blogger.com/home&ltmpl=start might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.
Error 201 (net::ERR_CERT_DATE_INVALID): Unknown error.


eh eh , amaran bahaya ke nh ??
haha . xbahaya pon oke .
saja je bt korg cuak kejap .
hihi .
so , terpaksa lh aku use Mozilla .

mmg terbaikk lh kn bile guna Mozilla ,
huh ! 
lambat mcm siput sedut plus kura2 .
nasib baik aku nh penyabar kn .
ngee .


P/S : if skali dua xpa nh da kira hari2 . huhux . for those y tw tntang nh bgtw epy ek .






http://suterakasihyann.blogspot.com

Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

. Jururawat pelatih ditemui mati di asrama ® .

Views
.. Contengan Si Budak Hijau ..
19 september 2011


KOTA KINABALU: Seorang jururawat pelatih hari ini ditemui mati di asrama kolej kejururawatan di sini . Adalah difahamkan bahawa wanita berusia 22 tahun dari Sarawak adalah seorang pelajar kolej.
Ketua Polis Bandaraya ACP Ahmad Sofi Zakaria berkata polis telah dimaklumkan mengenai kejadian itu pada kira-kira pukul 6 petang dan mereka mendapati tiada unsur jenayah terlibat.
"Kami telah mengklasifikasikan kes sebagai kematian mengejut," katanya.
Sofi berkata badan wanita itu telah dibawa ke Hospital Queen Elizabeth untuk bedah siasat.



P/S : Kesian sgt kn . xkesampaian plak impian dia nk jdik jururawat . tapi da ajal kn .                                                                          terima je lh .


Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Sunday, 18 September 2011

. Gelagat Anak Kesayangan Aku ! ® .

Views
.. Contengan Si Gadis Hijau ..
18 september 2011


Hyehye !!
kita brtemu lagi di entry Si Budak Yang Gileerr Hijau !!
hahaa ! xpayah peduli oke >.<
pada y da baca entry aku y ini thanks banyak2 tw .
hehe .
so , apa tunggu lagi ...
jom kita terjaaaahh !!!!!!!!!!!!


mesti korg shock sangat dengan tittle aku nh kn .
OMG ! cik epy ada anak ?? bea betol nh ??
pecaya ke x ?? korg rasa aku da anak ke belom ??
nak tw lebih lanjut meh cni ikot epy . lets gooo babessss !!



haaaa ! nh lh die anak kesayangan aku :)
betol ke x ?? mestilh xbetol .
hahaa . nh anak buah kesayangan epy tauk !
saja je tuh nk bagi korg shock untuk beberapa minit :p
hihi , sorry tw .
oke , jom kita cont balik ek .
nh pagi tadi dia ada ptandingan mewarna anjuran
Bank Rakyat . die trpilih untuk wakil Pra 1 dri skola dia .
aku xnk cita papanjang .
just nk bagi korg twngok jak pict2 nh oke .
jommmm !!


nh before acara nk start ! sempat ag posing beb ! haha .




aku suka part nh !
korang perhatikan btol2 ek .
huhux !









hahaa !! kelaka kn . suka sgt tngok muka genduut dia tuh tw
bukan apa . penat sgt tunggu acara nk mula tuh y ngantuk tuh .
da lh bngun awal pepagi kn 6 lebih .
amekk kawww . ! kesian anak buah aku nh .





Acara Da Mula :)






DONE !! akhirnya siapp ! cntik jgk lh kn .




Lepas Acara

nh lh patung y dorg warna tuh .
nh maskot dia . xcomeii pon kn si burung Nuri nh .

senang hati c baby bila da selesai mewarna .
org prtama plak tuh dulu abis . bangga r c kawan . hihi .
by : Nikon :)

menari chicken dance ^____^
kelaka siot tngok dia mnari . haha .





Notis : anak bua aku xmenang pon mahupon dpt saguhati :)


Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

. Tak Perlu Kata Apa-Apa :) ® .

Views
.. Contangan Si Budak Hijau ..
18 september 2011




selamat malam kawan2 bloggerss epy !!

xpayah lh tanya kn korg bt apa .
aku da tauk da . hehe .
sebelum tuh nk tanya ??
korg sehat ke x ?? sehat ke ? sehat ke ?
HAHA . lw sehat alhamdulillah :)


malam nh terasa bosan sgt !!
bukak pesbuk , blogger , octove tapi masi bosan jgk .
huh !!
geram sgt ! kt pesbuk plak xda pon y tegoq2 aku tw :(
sedih kn . kesian koe epy ! hahaa .
watevaa lh oke . xpayah nak peduli pon !
grrr >.<
aku xtw nk bt tittle apa thatz why bt tittle
" Tak Perlu Kata Apa-Apa "
ngeh.. ngeh..
sebab aku bukannya becakap kn aku menaip .
hohoo ! ntah pape je lh kn aku nh .
da2 .. xpayah lh nk peduli menatang tuh kn .
hihi !


sampai tuh jak lh entry aku sebab aku nk post entry lain lagi lepas nh .
da lh y nk dstorykn skit dkt korg .
so , nantikan entry aku ek !
xnk nantikan pon takpa , aku takda paksa langsung oke :))




Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Saturday, 17 September 2011

. Perlu Marah Ke Takkkk ??? .

Views
.. Contengan Si Budak Hijau ..
17 september 2011




. Assalamualaikum .
Selamat petang ! hyehye !
epy baru je balik dari bandar 3 jam y lepas . 
HAHA ! poyo btol . kata baru tpi da 3 jam lepas .
pape jak lh ek !
so , bile BW tadi kn tetiba plak trnampak beberapa entry nh .
entry nh besa je lh . xmenarik sgt pon kn .
besa je lh luahan hati masing2 kn .
hihi ~ watevaa lh kn sygs ! langsung xkesah pon !
so , bile da baca entry dorg dri mula sampai habes trsenyum jgk bile TERbaca 1 ayat nh .
ayat apa?? 
xperlu tw oke . hehe .
apa y aku cakap nh brkaitan ng entry aku lh yunk oii !
bile da nampak ayat manis die tuh trtanya2 jgk dlm ati nh .
" Perlu Marah Ke Tak ?? "
sebab rasanya ayat budak tuh bole bt org lain terasa jgk tw .
lama jgk cheq pikiaq . tngah2 dok pikiaq tuh truii cheq bt entry nh .
dan jawapannya adalah ........






tak perlu laaaa M A R A H .
hehe .
chill laa bebs !! adeh ! 
xkn tuh pon koe nk bt kecoh kn .
rasanya tak perlu lh ek .


P/S :  jangan r suka suki nk ckp2 org lain lagi ek ! stop2 lh cinta :)





Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Friday, 16 September 2011

. Like This Word ! .

Views
.. Contengan Si Budak Hijau ..

16 september 2011



i LOVE you not only for you are .
but
for who i am when i am with you !! 




p/s : iLOVEu plusplus m0x ! :)




Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Thursday, 15 September 2011

. Hantar Resume ! Pray For Me Babesss !! :) .

Views
 .. Contengan Si Budak Hijau ..
15 september 2011


- pict kt atas nh xda kena mngena lngsung nh entry aku oke ! so just ignore :) -


heyhey Babess !!
mlm nh aku xnk bt entry pepanjang lh kn .
nk bt short cut jak .
konon je lh koe epy ! 
HAHA . betol lh . aku nk bt entry org ckp ala kadar je 
hihi . trsangat lh poyo !


bile korg da baca tittle aku mesti korg akan pikir 
y aku tengah carik keja kn ? haaa ! betol lh tuh sygs oii .
aku ng twin plus kawan aku si nulut murai tuh nk pe 
Hotel D'North Star Batu4 Sandakan


OMG ! hotel ?? hoho . jgn pikir bukan2 oke .
bukan nk pe check in tapi nk pe check it out .
ngee . nk crik keja lh babess .
dari kemarin2 dulu lagi aku da bt resume tuh tinggal nk print je sok .
semangat lh kononnya kn . 
ari sabtu plak ktorg interview kt Sabah Hotel :)
waaaahh ! hope sgt3 dpt keja tuh tw sbb ktorg mmg trsangt lh minat 
nk keja balik kt hotel as a waitress :)
asal ?? pandang rendah ng keja sebagai waitresss ??
korg xtw lagi betapa seronoknya jadik waitress kt Banquet Managment !
lw nk tw kena lh try kn .
so , mcm biasa lh . opline + minum susu + tido !
byebye >.<




p/s : doakan epy semoga berjaya oke babess ^______^








Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

. Takda Join Contest/Segmen Sejak Blog Kena Hack ! >.< .

Views
15 september 2011




. Assalamualaikum , salam 1 bloggers ! .
hehe . winkwink >.< moning sayangs !!
already brekpez ?? oh , thatz gud dear :)
da abes brekpez meh cni trjaahh entry si budak hijau nh k .
picture kt ats tuh juz ignore it oke .
xda kena mngena pon dgn entry nh .
saja jak tuh letak nk semakkn skit blog nh .
HAHA ! ntah pape kn .


so , tittle untuk pagi nh mngenai segmen/contest ato GA .
mmg skg nh ramai bloggerss y bt GA , contest n segmen kn .
mcm2 y dorg bt sampai crik sponser gtuh deyh !
mmg terbaikk lh korg sbb rajin sgt bt suma tuh kn . hehe .
hadiah2 pon kira lumayan jgk lh . waahh !
aty nh melonjak2 nk join tw . cth nya mcm GA Lyssa , Yana n ramai lgi lh .
tapi ntah lh np xda mud plak nk join . ngee . koe mmg mengong kn epy ! huh !


since blog lama kena hack aku mmg xpena join mana2 contest lgi .
blog lama mmg bnyak contest lh aku join .
pantang nmpak contest truii cheq join noh ! mmg xtinggal lh .
just skg nh Ku Azhar tuka nama blog aku y lama pe nama blog y baru dlm segmen Ku .
thank you so much Ku :)
skg nh blog y baru da berusia 2 minggu 6 hari .
baru je kot . haha . kesiannya aku .
 sedangkan blog y lama lw xkena hack rasanya da 7 bulan lebih umonya .
ewahh3 ! siap ada umo lagi . kelassss koe epy !! hihi .



P/S to Blogers : if korg ada bt segmen ato ape pon jgn lupa jemput epy skali oke ! hehe . insyallah lw mud nh da oke nk trjebak lagi dgn dunia segmen/contest ato GA epy akan ikut ek . da jadi mcm kena trauma lh plak kn . HAHA ! watebaa .>.<






Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Wednesday, 14 September 2011

. Da Tiga Hari Tak Updated Entry >.< .

Views
14 september 2011


. Assalamualaikum .
hyehye korg !
waah ! rasanya ptg nh warga bloggers bz BW kn .
hehe . including me oke ! haha !
da 3 ary aku xupdated entry tauk . trasa rindu plak nk updated kn .
ewaahh3 . gedix semacam .



knp da 3 ari xupdated entry ?? knp ?? knp ??
alaa , saja je xnk updated entry tiap2 ari .
kang bosan plak org kn asyik2 entry aku je y dorg nmpak tiap ari .
sakit plak mata kn . haha !
tpi aku kesah ke ?? asanya x kot . ngee .
act lh kn , mmg aku nk stiap hari updated entry . 
tuh pon if da story y aku nk share lh kt korg .
if xda mmg xupdated lh jwbnya syg oii !
tpi aku tngok mmg korg nh rajin sgt kn nk updated entry tiap hari .
kadang sehari smpai 2 3 entry korg bt kn .
cayalh beb ! mmg korg lh org y pling rajin :)
hehe . aku pon nk rajin mcm korg jgk lh . 
HAHA ! 



Pemberitahuan : Si Budak Hijau tengah layan lagu kesepian by Vierra :)

Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Monday, 12 September 2011

. Aku " Si Budak Hijau " .

Views
12 september 2011


. Assalamualaikum .

aloha kawan2 bloggers ! yezzzzaaa ! 
da jadik jimmy shanley da aku kn . HAHA !
watebaa oke !
so , ary nh 12 sept bsamaan dgn 14 syawal . yaka ?? ntah lh , aku pon xingat da .
ngee . trok btol koe epy ! rasanya btol kot . hihi .
jum kita trjaahhh entry si budak hijau nh .
aku da sebut tittle aku da kt atas tuh xpyah lgi aku nk bgitw kt korg ek .


aik , knp tetibe ada katak kt blog aku nh . oh no !! 
katak da mula membiak kt blog aku nh ! uwaaa !
hihi , saja je bt korg cuak skit .
nh laaa aku nk cite kt korg . korg sndri nmpak kn blog aku penuh dgn kaler hijau
apa y kt pikiran korg tuh msti akn ckp y budak nh msti minat gileerr dgn hijau
thatz why blog die suma penuh dgn kehijauan . haaa btol lh tuh .
100% mark ntok korg oke ! 
mmg aku minat dgn hijau . seyezz minat abes r .
smpai brangan2 if kawen nty nk bju pngantin kaler ijau r .
haha ! mengong kn aku nh . da jau mlayang . tpi nk angan2 xsalah kn .
betol x ? betol x ?
so , lw bole kn blog aku nh aku nk hias lagi dgn kaler ijau .
haha ! xcukup puas hati dgn kaler blog skg kn .
for those y ada pape idea bole lh share2 ek .
hehe .
aku si budak hijau nh gelaran y aku bagi sndri untuk diri aku .
haha ! nk ckp pape pon korg ckp lh oke .
y pnting aku hepy dgn idup aku sudaa :)




P/S : sesapa y blog die pon kaler ijau n minat dgn ijau bole lh bgi epy tngok blog korg ek . TQ !


Lots Of Love ♥ Greeny's Blog

Sunday, 11 September 2011

. Perlu ke berhati-hati nak follow blog org lain ?? .

Views
11 september 2011


. hallu hallu dearrr .

waah ! ptg nh ujan trun renyai2 tapi agak sejuk jgk lh dtmbah dgn ekon lgi kn .
jwb nya mmg de besst plus terbaiikk lh .
ary nh 11 sept tarikh keramat bagi pelatih PLKN siri3 kump8 2011 .
hope , dorg happy bile kt dlm kem kn .
enjoy tw bile dlm kem lw korg nk tw . 
aku asa mcm xnk blik je nk tnggal kt kem lama2 skit . HAHA !
lebih2 plak aku kn sygs !


so , tittle aku untuk ptg nh korg baca lh oke !
korg rasa perlu ke kita brhati2 masa nk follow blog org lain ??



aku xckp tntang sesapa oke . korg nmpak jgk kn aku x mention nama sesape pon .
aku juz brtanya . korg bagi lh pendapat ek .
aku juz takut bile kita follow blog org tuh nty , xpasal2 plak ada y dengki die pe hack blog kita kn .
nk bt blog nh mmg xsusah tpi penat tauk !
aku da merasa bt blog untuk kali kedua disebbkan blog aku kena hack !!
aku pon xtw sbb apa dia pe hack blog aku smpai skg nh xbole nk bukak .
so , skg nh aku lebih bhati2 bile nk follow blog org lain .
takut jak hal y sma berulang lagi . 
nonono !

korg xpayah lh nk hack2 blog org k . 
korg ingat korg hack2 blog org nh korg hebat ke ??
org lain suka ke ng korg ??
aku rasa lh kn dorg lagi xsuka ng korg tauk !
for those y trasa tuh insaf2 jak lh ek .
lupakan je lh niat korg tuh . simpan je kt dlm hati .
aku harap blog aku kali nh xda msalah lgi .
so , jaga lh blog korg masing2 tw . design comeii2 mcm blog cik lyssa kita tuh.
hihik .



P/S : bagi pendapat korg ek :) thank you !

Lots Of Love ♥ Greeny's Blog